optimat-header - groot - groot logo.png

Oktober 2017: Openbedrijvendag

Artikel in de Krant van West-Vlaanderen:

Ruim vijftig bedrijven gooien deuren open

29 september 2017

Zondag is het Open Bedrijvendag. In onze provincie gaan de deuren van 51 bedrijven en instellingen open voor het brede publiek. De ondernemingen en instellingen zijn heel divers van een brouwerij tot een politiezone maar ze hebben allemaal met mekaar gemeen dat ze zich die zondag op hun best laten zien. Niet alleen de zaakvoerders maar vooral ook de medewerkers maken er telkens weer een punt van om producten, diensten en het proces dat erachter steekt te laten zien. En voor het publiek is het een uitgelezen kans om eens te kijken hoe het er aan toegaat op een andere werkvloer.

 

Bij OptimaT in Lichtervelde hebben ze een heel parcours over 60.000 vierkante meter uitgestippeld.

 

De 51 West-Vlaamse deelnemers aan Open Bedrijvendag zijn keurig gespreid over de hele provincie. Kortrijk telt het grootste aantal deelnemers (8), Brugge (7) en Tielt (6) en Menen (5) volgen.

 

Een van de grootste deelnemende bedrijven is OptimaT uit Lichtervelde. Het is een bedrijf waar 500 mensen werken van wie 430 met een arbeidsbeperking. OptimaT werkt als toeleverancier voor heel wat grote bedrijven en heeft een grote verscheidenheid aan diensten en producten in huis. Dat gaat van assemblage, houtbewerking en poederlakafdeling over groendienst, poets- en schilderdienst tot zelfs een scandienst. Bij OptimaT werken zelfs gediplomeerde boomklimmers. “Een aantal winkeldisplays van bij de bakker, in het warenhuis of zelfs bij de apotheker komen van bij OptimaT”, laat de onderneming weten. “Een van onze belangrijke troeven is ook onze expertise op vlak van logistiek en opslag van goederen.”

 

De OptimaT-site is ook indrukwekkend groot zo’n 60.000 vierkante meter en voor de Open Bedrijvendag is een heel parcours uitgewerkt met diverse animaties en attracties (quads en springkasteel voor kinderen, foodtruck en fotohoek).